La Qualitat Percebuda treu el cap a les #ACESjornades de Qualitat

Les jornades de Qualitat de Associació Catalana d’Entitats de Salut  (ACES) celebrades ahir  a l’Auditori de la Clínica Planas han demostrat la gran tasca assistencial que s’està realitzant a l’entorn assistencial en pro de l’excel·lència.

L’alta assistència i l’envergadura dels projectes que allí es van exposar així com el testimoni de les empreses d’auditories i acreditacions de qualitat posen de manifest el increment d’implementació de sistemes de qualitat cada dia més ambiciosos en nombrosos centres. 

En aquest marc, ahir vaig presentar una proposta per tal de donar a conèixer la importància de la qualitat percebuda posant com a eix el client i les seves expectatives de servei a través del design thinking, una metodologia que permet conèixer l’experiència que viu el pacient al llarg de tot procés i arribar a solucions innovadores a problemes complexos.

I és que vivim en un entorn amb canvis trepidants. Les noves tecnologies i els avenços mèdics estan constantment impactant en el món, oferint-nos noves eines però alhora requerint de tots nosaltres noves habilitats. La prestació de serveis  ha evolucionat. Tenim un nou pacient empoderat en una societat globalitzada i interconnectada que ens requereix una nova forma de treballar.

Veiem que la gestió de la qualitat assistencial és ja una realitat en els nostres centres, però encara ens cal anar un pas més enllà. Hem aconseguit centrar-nos en els processos, és hora que ens centrem en els pacients i les seves expectatives de servei, posant el pacient a l’eix central de la nostra activitat.

Tenim el terreny abonat per començar a invertir recursos humans i de formació per conscienciar a la nostra organització sobre la importància de la qualitat percebuda alineada amb les necessitats pròpies de la organització i dels seus pacients.

Existeixen metodologies per fer-ho i per conèixer l’experiència del pacient al llarg de tot el seu recorregut pel nostre centre.

T’atreveixes a testar-ho? Posa’t en contacte amb nosaltres a ec@cardonerconsulting.com.

Palabras relacionadas:

Los comentarios están cerrados.

¿Quieres seguir conversando con nosotros?

No dudes en llamarnos y plantearnos tu problema, tu idea o tu sueño. Si podemos ayudarte, estaremos a tu lado para todo aquello que sea necesario.